PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2010/04/28

Hyvät työmiehet ja rautakaupan myyjät

Sitä odotti tapaavansa asiallisesti käyttäytyviä alan asiantuntijoita ja varsinkin tarkastajia, mutta joutui joka kerta pettymään. Asioista ei puhuttu tai tutkittu, ja kaikki energia käytettiin joko alentuvaan selittelyyn tai käyttäydyttiin ylimielisesti. Ja aina tultiin paikalle porukalla, usean miehen voimin.
Mutta oli kuitenkin kaksi ryhmää, jotka kohtelivat asukkaita ihmisinä.

Remonttimiehet
Alun kiire ja lisäongelmat tekivät tunnelman kireäksi. Työnjohtajia ja valvojia ei näkynyt silloin paikalla ollenkaan. Kun sitä seurasi, tajusi, että rakennusmiehet joutuvat tiukoille, kun he joutuvat ongelmia ratkomaan. Silti he neuvottelivat asukkaiden kanssa kärsivällisesti. 
Erityisesti kunnioitan urakoitsijan laatoittajaa. Hänen työmoraalinsa ja rohkeutensa oli ihailtavaa, ja tosiasiassa alalle hyvinkin toivottavaa. Siinä tosi käsityöläinen, joita kunnioitan syvästi. Harmi vain, että urakoitsija kehuu sinun tehneen seinälaatoitukseni. Laatoittajalla ja minulla on sama harrastus: matkoilla katselemme yleisten käymälöiden kaakelisaumoja.

Työmaalla oli mukavaa ja kohteliasta porukkaa töissä. ”Hiljainen” työmaakymppi, joka kävi korjaamassa ulosmenoputkien päät (häntä oli taatusti kielletty puhumasta minulle, kumma kun päästivät paikalle yksin), oli koko remontin ajan talon asukkaiden keskuudessa pidetty mies. Kaikkein parhaiten käyttäytyy joka tilanteessa putkifirman tumma kaveri, joka täällä viimeksi kävi.
Kiitos teille kaikille myös talon pihafoorumilta!
Ja minua lohduttaa erityisesti se, että teidän takianne ala ei ole täysin paha!

Tekijät esiin
Minusta työn tekijöiden ja urakoitsijan nimilaatat tulisi laittaa kylpyhuoneeseen kiinteästi näkyviin. Siten hyvän työn tekijät saisivat ”kulttimaineen” ja heidän tekemistään töistä voisi maksaa ekstrahinnan ja ne peruslaatoittajat saisi halvalla. Urakoitsija voisi mainostaa: tilaa meiltä remontti, vuoden 2008 mestari on meillä töissä! Mestarista äänestäisivät remonttien jälkeen asukkaat ja taloyhtiöt. Ne muut normaalia työtä tekevät voisivat tehdä urakkatöitä kuukausipalkalla, ja ”laatoitusta silloin tällöin tekevät maalarit” ruokapalkalla.

Pelkällä vesieristeen teolla ei tulevaisuudessa pärjää. Kyllähän naiset ovat teidän asiakkaitanne ja kun mummot kuolevat, tulee vaativampi sukupolvi. Kunpa ala tajuasi miten suuri merkitys asiakaspalvelulla on, ja miten hyvä on naisen kyky levittää tietoa!  

Toinen ryhmä oli rautakaupan myyjät
He antoivat neuvoja neuvottomalle asiakkaalle. Huolehtivat siitä, että ei sinun tarvitse näitä asioita selvittää, se kuuluu urakoitsijalle! Niin minustakin, mutta...
He jopa pitivät huolen siitä, että edustajalta saatiin vastaus lähettämiini kysymyksiin, ja että minulle kerrottiin asiakirjasta, jonka edustaja oli lähettänyt urakoitsijalle minun pyytämäni käynnin jälkeen. Jota en kuitenkaan koskaan saanut.

Jatkakaa samalla asenteella.
Olkaa ylpeitä siitä, että teillä on vielä omatunto.

Ei kommentteja: