PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2010/06/16

Viemärin tukkeutuminen rakennusaineista

Suihkussa ollessani vesi jäi seisomaan lattialle. Avasin heti itse viemärin pumpulla ja soitin huoltomiehille. Odottaessani heitä poimin viemäristä erilaisia paloja rakennusjätettä. Pienet pallot olivat sauma-ainetta, jotka murenivat hiekaksi kuivuttuaan.
Kopio sähköpostistani huoltoyhtiölle 10.3.: ”Soitin ja pyysin että tulette avaamaan viemärini. Se on jotakuinkin auki, mutta se mitä sieltä sain ongittua ulos oli rakennusjätettä ja varsinkin pieniä sauma-ainepaloja, jotka eivät ole täysin kovia.”
Huoltomies kävi samana päivänä tarkistamassa asian syvemmältä.

Kun mainitsin asian vikaluettelossa
Tarkastaja vastasi: Viemärin tukkeutuminen ei ole As Oy:n tiedossa. Viemärikaivon puhdistus normaalissa käytössä on osakkaan vastuulla. Jos viemärikaivo on tukkeutunut 1,5 vuoden jälkeen työn vastaan otosta, on tukkeuma todennäköisesti kaivon puutteellisesta puhdistuksesta johtuvaa.
Asukas kommentoi: Tarkastaja ei käynyt läpi ilmoittamiani vikoja vaan vastaa niihin työpöydältään. Jälkikäteen tehty olettamus, jolla syyllistetään asukasta.
En tiedä kenen vastuulla ovat ilmoitukset. Hallituksen ja isännöitsijän tulisi huolehtia kiinteistön hoidon järjestämisestä.

Myöhemmin irtosi vielä yksi uusi pala viemäriritilän alareunasta pesun yhteydessä. Kyllähän viemäriin on valunut iso määrä aineita. Mitä sellainen sauma-aine on, joka pysyy koossa veden vaikutuksesta ja hajoaa kuivuttuaan?

Ei kommentteja: