PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2010/08/28

Taloyhtiöuskovaisten kinkerit

Yhtiökokous kuin kinkerit
Aluksi isännöitsijä lukee tilejä ääneen riveittäin, loikaten välillä, - otetaan sitten tuosta, ja siirtyy rivejä eteenpäin muka sattumalta valiten! Tarkoitus on kuitenkin jättää osa huomioimatta.
Taloyhtiön yhden vuoden kaikki korjaukset ovat etusivulla allekkain. Remonttivuoden etusivun korjaussummien väleissä lukee useita yhteensä – sanoja. Niiden perässä olevat summat eivät ole yhteenlaskettuina sitä, mitä edellä on lueteltu, ja lopussa on päädytty hankesuunnitelman summaan!!
Ison remontin muut ylimääräiset kulut, kuten tilihoidon ja hallinnon lisät ja siivouslisälaskut yms. ovat muualla, vaikka ne kuuluvat remonttiin, eikä normaaliin vuosittaiseen talon hoitoon.

Kokouksesta tulee mieleen lukukinkerit, jossa osakkaita yritetään vahvistaa uskossaan. Kaikki mikä on kirjattu, pitää vain uskoa, vailla mitään todistetta tai vastauksia. Lahkon pappi puhuu ja esittää mielipiteitään, antaa vakuuttavan kuvan ja taloyhtiöuskovaiset uskovat. Mutta meitä epäuskoisia se ei vakuuta... 

Yhtiökokouksista oppii
Tämän talon yhtiökokoukset toimivat, kuin ne eivät olisi saman talon kokouksia ollenkaan. Niissä ei ole mitään jatkumoa. Muutama asia, mitä käsiteltiin aiemmin, otettiin vuotta myöhemmin uudelleen esiin. Päätöksiä, joita tehtiin, ei toteutettu, vaan aloitettiin jotain muuta. Kun jotain aloitettiin, sen jatkosta ja lopputuloksesta ei kerrota. Se voi johtua siitä, ettei taloa johdeta pitkäntähtäimen suunnittelulla eikä tiedolla.

Kun vertaa kolmen vuoden papereita ja esitystapaa, niistä selviää, että taloa on helppo höynäyttää! Osakkaat olettavat hallituksen hallitsevan asiansa pitkän kokemuksensa takia.
Tämän hallituksen systeemit perustuvat heidän kannaltaan helppouteen. Ja selitys on se, että se ei jaksa eikä osaa. Annetaan isännöitsijälle vapaat kädet ja heittäydytään taloyhtiöuskoviksi. 

Ei kommentteja: