PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2011/02/15

Vastuu tieliikennelain noudattamisesta

Kumpi on vastuussa valvontakylttien näkyvyydestä eli tieliikennelain noudattamisesta yksityisalueella Parkkipate vai taloyhtiö?
Parkkipate ( Suomen Aluevalvonta Oy ) vastaa: ”Nyt kysymyksessä olevassa kiinteistössä on kiinteistön haltija ilmoittanut selkeästi asetetuilla kylteillä pysäköinnille asettamansa sopimusehdot, joissa on ilmoitettu ehtojen vastaiseen pysäköintiin liittyvästä valvontamaksusta.”
Onko parkkivalvonnan mielestä vastuu tieliikennelain noudattamisesta kiinteistön alueella taloyhtiöllä? Kuka kyltit laittoi.
Tieliikennelaki yksityisalueen pysäköinnistä sanoo: "Pysäköintiä koskevat määräykset yksityisellä alueella on ilmaistava selvästi havaittavalla tavalla. (27.6.2003/621)"

Vierasparkkikylttiä takapihalla ei voi havaita:
  • Alueella ei ole pihavalaisua, kulma on pimeä. Vierasparkin valaisu tulee kadun toisen puolen katuvaloista. Yöllä klo 22 kaupunki sammuttaa sen ainoan valaisevan katuvalon.
  • Vierasparkin kyltti on sijoitettu lehtien taakse. Kun lehdet putosivat maahan marraskuussa, kyltti tuli vasta näkyviin meille talossa asuville.
  • Kyltti on liian korkealla ja väärässä paikassa ajosuuntaan nähden. Sitä ei havaitse parkkiruutuun ajaessa, sillä siihen ajetaan kyltin takaa kääntymällä.
  • Mainintaa kiekon käytöstä ei ole talossa missään, eikä siitä ole kerrottu mitään etukäteen.
Lahden kaupungin pysäköinninvalvonta vastaa kysymykseeni seuraavasti: "Kiinteistön alueella merkeistä päättää ja vastaa kiinteistö ja sen puolesta hallitus, isännöitsijä, kiinteistönhoitaja tai vastaava. Mikäli asia riitautetaan, kysymyksen merkkien lainmukaisuudesta ratkaisee käräjäoikeus."

Ei kommentteja: