PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2011/04/20

Taloyhtiön pysäköintivalvontasopimuksen salat

Puheenjohtaja ja isännöitsijä kertoivat vihdoin, että he sopivat yhdessä ilman hallituspäätöstä pysäköintivalvontafirman palkkaamisesta! Mikä on täysin asunto-osakeyhtiölain vastaista. Ja samalla hallitusjäsenet puhuivat siitä kuin olisivat olleet sitä sopimassa. Ja tätäkin asiaa piti salailla? Hallitus ei toimi oikealla tavalla. Minusta laittomasti solmittua sopimusta ei tarvitse maksun saaneiden hyväksyä, eikä maksaa.

Kyltin uusiminen ja oksien leikkaaminen
Parkkivalvoja laittoi uutta kylttiä pihaan, koska maksu oli noussut 50 euroon. Ei vastannut, kun pari osakasta kysyi, mitä käytännössä tarkoittaa 24 tunnin kiekkovaatimus!? Ei suostunut laittamaan kylttiä alemmas, vaikka kaksi osakasta sitä vaati. Mutta eikö tässä asiassa kiinteistönomistaja ole vastuussa kylttien näkyvyydestä tieliikennelain mukaan? Miksi valvoja niitä saa asetella?
Hän väitti, että he ovat pyytäneet taloyhtiön huoltofirmaa leikkaamaan oksia puusta, kylttien näkyvyyden parantamiseksi! Huolto ei ollut kuullut sellaista pyyntöä. (tämän luettuaan puheenjohtaja maalasi uudet parkkiruudut ja myrsky katkoi puiden oksia) Tilanne näyttää vihdoin jopa hyvältä. Mutta valvontaa jatketaan ilman virallista sopimusta.

Uusi yrittäjä
Talviaikaan ei seitsemään kuukauteen valvojaa näkynyt. Uusi parkkipateyrittäjä aloitti nihkeästi ja toimi vain kesäajan. Onko toimeksiantosopimus edes voimassa (pätevä), jos valvoja ei käy paikalla moneen kuukauteen? Sitä ei voi sanoa yksikään yrittäjä 24 t/vrk palveluksi.

Eriarvoista elämää
Talossa yksi autoton hallitusjäsen (90 v.) maksaa kuukaudessa 3 euroa sähköttömästä parkkiruudusta, jossa hänen pari siskontyttöään voi pysäköidä, kun he käyvät visiitillä. Sen lisäksi mummolla on käytössään polkupyörää varten autotalli. Siellä eräs toinen mummokin saa pitää rollaattoriaan. Me muut saamme selvitä omin avuin ja parkkivalvojan ohjauksessa. Eriarvoista on elämä.

Ei kommentteja: