PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2011/06/25

Suomen asunto-osakkeenomistajat r.y. (SAO)

Kun ajattelen kolmea vuotta tässä taloyhtiössä, tuntuu kaikessa, että valta on taloyhtiön ulkopuolella. Mitään oikeuksia osakkailla ei täällä ole. Muutos edeltävään taloyhtiöön, jossa toimin hallitusjäsenenä, on huomattava! Hallitus on täällä klikki, joka ajaa vain omia etujaan ja kaiken säästämistä, koska sillä ei ole varaa asua täällä. Taloyhtiön sopimukset ovat pelinappuloita, joita he siirtelevät ja salaavat siksi, etteivät ne ole lain mukaisesti sovittuja. Yllättäen en ole ainoa, joka pohtii samoja asioita. 

Asioita ajamaan on perustettu yhdistys:
Suomen asunto-osakkeenomistajat r.y. (SAO)
 www.asunto-osakkaat.fi

"Suomen Asunto-osakkeenomistajat ry on asunto-osakkeenomistajien aatteellinen ja sitoutumaton valtakunnallinen etujärjestö. SAO:n tavoitteena on nostaa asunto-osakkaat taloyhtiöissä heille kuuluvaan asemaan.
SAO katsoo, että asumiskustannusten kasvuun vaikuttaa liian paljon uuden asunto-osakeyhtiölain yhtiöhallinnolle asettamat velvoitteet. Monta sellaista tahoa, joiden kuuluisi palvella suoraan tai epäsuoraan osakkaita, on päästetty päättämään, mitä asuminen maksaa. Kilpailu ei asunto-osakeyhtiöitä palvelevassa yritystoiminnassa toimi kunnolla. Tästä esimerkkinä ovat mm putkiremonttien huima ja yhä nouseva hintataso sekä yleisesti esiintyvät laatuongelmat. Tällainen kehitys ei saa jatkua.

Asunto-osakeyhtiöissä ehdoton päätösvalta tulee olla osakkeenomistajilla ja heidän valitsemallaan hallituksella. SAO kannustaa yhtiökokouksia valitsemaan huolella hallituksen jäsenet etujaan ajamaan. SAO tukee yhtiön asioihin kunnolla paneutuvia hallituksia, mutta kritisoi välinpitämättömiä, omaa etuaan tavoittelevia hallitusklikkejä. Lainsäädäntö ja oikeusturvajärjestelmä ei riittävästi suojaa asunto-osakkaan oikeutta loukkauksilta ja varallisuutta väärinkäytöksiltä."
Yhdistyksellä on viiden vuoden tavoite. Ei varmaankaan tuota vahinkoa tutustua siihen paremmin, varsinkin jos apua ja neuvoja kaipaa. Ehkä se on ainoa osakkaan turva, sillä eihän näihin yleisiin kiinteistöalan liittoihin voi luottaa.

Ei kommentteja: