PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2010/09/26

Valvojien luja usko ja kieltoretoriikkaa

Kun taloyhtiössä tehdään ikkunaremontti tai putket uusitaan, odottaa taloyhtiön palkkaamalta valvojalta perehtymistä juuri sen alan tai valmistajan materiaalitietouteen.

Kun erään ikkunaremontin jälkeen ulkoäänet kaikuivat sisätiloihin vahvemmin kuin ennen remonttia, pyysimme taloyhtiön palkkaaman valvojan katsomaan, onko ikkunoiden aukoissa ollenkaan luvattuja äänieristyskasetteja?
Valvoja avasi ikkunan yläosan luukun ja otti käteensä siellä olleen ilmansuodattimen, näyttäen sitä, sanoen.
- Onhan ne täällä!
Tosiasiassa ne äänieristysvempaimet oli valmistettu paksummasta kovasta materiaalista. Niitä yritettiin jälkikäteen laittaa ikkunoihin. Osa saatiin paikoilleen vain paloina.
Mutta valvojan into uskoa asiaan oli silmiinpistävää. Opin siitä, miltä suodatin näyttää ja miten ne poistetaan pesua varten!

Vähän samanlaista oli valvojan usko siihen, ettei sauma-aine voi olla pehmeää 4 kuukauden vanhana. Asia ei voi olla väärin siksi, kun sen pitää olla oikein. Tai sitten, kun minä valvoja sanon, ettei asiassa ole vikaa, se on uskottava.

Tai on ihan normaalia, eikä mitään ole havaittavissa, vaikka näyttääkin väärän väriseltä
... hups, kyllä minä kohta lopetan...  
Tämä valvojien retoriikka on kiehtovaa. Vähän kuin poliitikot puhuisivat. Heitä voisi verrata näyttelijöihin. He tienaavat esityksistään enemmän kuin näyttelijät teatterissa.

Ei kommentteja: