PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2010/09/26

Taloyhtiön maine

Tähtiluokitus
Pitäisikö taloyhtiöt luokitella hotellien mukaisesti tähdillä? Riittääkö asuntokaupassa enää tieto, että putkiremontti on tehty, jos se on huonosti toteutettu? Minä antaisin tälle talolle yhden tähden asuinpaikasta, toisen sen uusista asukkaista, muista asioista puolikas. Talo on hukannut hyvät mahdollisuutensa olla asukkailleen monipuolisesti hyvä ja turvallinen asuinpaikka. Se elää elämäänsä lähes tyhmänä, kuten eräs sen entinen asukas asiaa kommentoi. Tätä minäkin olen miettinyt, - kutsun taloa kahden aivosolun taloyhtiöksi. 

Taloyhtiön maine
Taloyhtiö menettää maineensa, kun huono laatu ja hallinto sekä asukkaiden kohtelu vaikuttavat taloyhtiön maineeseen ja sitä kautta asuntojen hintoihin. Taloyhtiön mainetta pitää suojella ja osakkaiden tasavertaisuutta remonteissa vaatia. Taloyhtiö, jossa hallinto ei ole osakkeenomistajien puolella, ei ole kelvollinen asuinpaikka ja se on hyvä kaikkien mahdollisten tulevien asukkaiden tietää etukäteen.

Blogini julkisuus kohdistuu siksi koko taloyhtiöön ja sitä kautta kaikkiin sen osakkaisiin samanarvoisesti, ja aion kertoa joskus taloyhtiön nimen. Minusta se on kaiken kokemani jälkeen lähes reilua!

Ei kommentteja: