PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2011/08/19

Onko sauma-aineissa eroja?

Kiilto/Ardex sauma-ainevertailua
Kannattaako valita valkoiset vai marmorinvalkoiset kaakelisaumat? Mikä tuote on paras?

Remontin alussa käytettiin Kiilto Oy:n marmorinvalkoista saumaväriä n:o 39 joka sivukuvassa on kolmen vuoden käytön jälkeen. Se on muuttunut harmaaksi kauttaaltaan. Suihkukohta on vaaleampi ja kirjava.



















Kiillon värikartan 39






Talon muissa rapuissa käytettiin Ardexin valkoista saumaväriä, joka on pysynyt valkoisena. Vaihto remontin aikana tehtiin pian valitusteni jälkeen!? Kuvan laatta on pinnaltaan kohokuvioista. 



Kiillon sauma-aine ei sisällä kosteussuoja-ainetta. Sitä saa erillisenä, eikä sitä käytetty täällä. Tuskin se tätä asiaa olisi edes auttanut. Muiden tuottajien sauma-aineissa suoja-aine kuuluu materiaaliin. Talokeskuksen valvoja suositteli tuttavani taloyhtiössä yhdistää Ardexin sauma-aineeseen Kiillon kosteussuojaa ja jälki on siellä hyvää!


Jälkikastelu kuuluu urakoitsijan tehtäviin. Sen jättäminen asukkaalle oli virhe. "Kastele sitä" kuulostaa nurmikon kastelulta ja "anna sille vettä" lähinnä janoisen eläimen juottamiselta. Muurareille kasteleminen on saumojen kevyttä kostutusta sienellä, jota tehdään parin päivän ajan saumauksen jälkeen. Kiillon materiaalin heikkous on siinä, ettei se ollut tarpeeksi vahvaa kestääkseen vettä edes neljän kuukauden ikäisenä, ja vesi huuhtoi väriaineita ja kalkkikiveä alas!

Kun Kiillon edustaja ei uskaltanut syyttää asukasta elämäntavoista, hän epäili tämän näkökykyä, sanoen: "Näet vain varjoja". Kiillon varjo näyttää nyt tsunamiaallolta.   
Kaakeleita kuvatessa en käytä salamaa. Ilman luonnonvaloa kuvista tulee kellertäviä. Kokeile, se on haastava kuvauskohde.


Kaasuuntuvaa ainetta
Siivouskaapissa minulla on kaksi pakasterasiaa Kiillon marmorinvalkoista saumalaastia remontin materiaaleista, joita seiniini käytettiin. 
Kirjoitin aiemmin: ”Alkuperäinen, punertavasävyinen haisee oudolta ja on hienojakoista.” Purkki on ollut n. 1,5 vuotta avaamatta. Tänä aikana sen kansi on pullistunut ja vihdoin repeytynyt reunasta auki, koska saumalaasti kehittää kuivana jauheena KAASUA! Haju on yhä pistävän voimakas. Toinen purkki (jossa ei ole sekundaa) on kunnossa, eikä aineessa ole tapahtunut muutoksia.

Kun saumalaasti on ”kaasua” muodostavaa, irrottaako se pohjasta laattojen harmaata kiinnitysainetta! Mikä lie kemiallinen reaktio...? Mitähän aineita se sisältää, onko se ollenkaan laastia? Saunan seinäkin on tummunut takaisin putsausta edeltävään tilaansa.
Olisi täällä nyt monta valittajaa, jos urakoitsija ei olisi vaihtanut materiaalituottajaa kesken remontin! Minulle kerrottiin, että on olemassa joustavaa saumalaastia, mikä ei ole kosteisiin tiloihin tarkoitettua!?  

Kerron purkeista sivun: ”Oma kokemus remontista 4. osa Asiantuntijat” http://putkiremontti-osakasx.blogspot.com/2010/04/neljas-osa-asiantuntijat.html
alareunassa otsikon ”Materiaalinäytteet” -alla, kuvien kera.




Ei kommentteja: