PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2010/04/16

Asukaskysely vioista

Kun minulta kysyttiin vioista, näin sellaisina vain sauma-aineiden värimuutokset, kolisevan äänen naapurista ja ulosmenoputkien päiden epäsiisteyden. Näitä ei korjattu. Eteisen seinää maalattiin ja silikonirailoja korjailtiin. 

En edes tarkistanut kaikkea, koska luotin työn jälkeen. Kun huonosti vedetty silikoni pytyn ympärillä aiheutti vesivahingon, työnjohtajat konttasivat ensimmäisen kerran lattiatasossa. Piiloon jääneet kohdat, kuten nurkat alkoivat silloin vasta paljastua. 


Laatoituksesta on alalla selvät ohjeet:
”Työnjälkeisessä laadunvarmistuksessa varmistetaan, että laatoitus täyttää kaikki sille sopimusasiakirjoissa esitetyt laatuvaatimukset: materiaalien laatu, pinnan tasaisuus, ulkonäön tasalaatuisuus ja yhdenmukaisuus, laattajako, saumojen suoruus ja leveys sekä laattojen tartunta alustaan. Laatoituksessa ei saa olla häiritseviä hammastuksia."
Vaatimukset on esitetty SisäRYL 2000 julkaisussa. Työnjohtajat seisoivat tämän takaseinän edessä valvojan käyntien aikana.


Peitetyt asiat. Altaan alla olevan suojuksen sisällä oli lattiassa reikä.

Allas ei ole toisessa reunassa kiinni seinässä, se peiteltiin silikonilla.


Miksi altaan ja seinän väli on tilkitty? Seinissähän on vesieriste, jos vettä seinille roiskuu.
Altaan alaosan varsi on väärin päin ja se on liian lähellä putkia.
Reikä (5 cm) silikonissa sijaitsi pöntön keskiosan takana. Kun sinne meni vesi, vihreä vesieriste liikkui silikonin takana. Mutta, jos se on ympäröity tiiviiksi, ettei sinne menisi vettä.... miksi sen reunoilta pääsee vettä ulos?Suihku on vinossa n. 3 cm.

Saumat imevät vettä paljon ja niistä valuu vettä vielä tunteja sen jälkeen kun lattia on jo kuiva...??
Saumojen yläpään tukimaalista irtoaa paloja, kun saumat kutistuvat.

Pala pois ja joku vielä katsoessaan sitä painoi suojuksen lommolle. Hyvää työn jälkeä!
 Kylpyhuoneen seinästä lähtevän käytävälaatikon reunoihin tulee railot n. 1,5 vuotta remontista. Samaan aikaan vanhan sauma-aineen pinta muuttuu karheaksi. 
 
Kun viemäri tukkeutuu kaksi vuotta remontista ja sieltä ongitaan mm. rakennusjätettä ja harmaita pieniä palloja, jotka murenevat puristettaessa, - ovat sauma-aineet palanneet takaisin. Suihku valuttaa jo 1,5 vuoden käytön jälkeen. 

Ja se kolinaäänen lähde on tämä ritilä, joka poimii vedet vain yläsuunnasta. Jos ihminen menee väliin, se muuttuu soittimeksi. Kun lattia kuivataan, loput vedet jäävät seisomaan ritilän reunalle. Kenen tuote tämä on?
 
 
 
 
 
Urakoitsijan kuuluu jättää asukkaille neuvot puhtaanapitoon. Myöhemmin syytetään, että kaikki viat johtuvat ”asukkaan elämäntavoista”, tai ”kastelet seiniä suihkussa käydessäsi”. Jos sauma-aine ei kestä vettä tai on huokoista, se jää tummaksi. Näitä joudutaan jonkin verran korjailemaan myöhemmin. Jos siitä vielä puuttuu jokin ainesosa, ja se ei kestä edes vesihöyryä, silloin se on sekundaa!


Ei kommentteja: