PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2010/04/10

6. osa: Missä mennään 2010 vuoden alussa

Kesällä on takuutarkastus ja asioita ratkotaan taas. Joudunko hakemaan vahingonkorvausta taloyhtiöltä, haastanko hallituksen jäsenet, isännöitsijän ja valvojan? He ovat minusta syyllisiä siihen, ettei asia etene mihinkään, eikä osakkaiden tasa-arvoisuutta remontissa toteuteta. Talon edustajilla on ollut koko ajan vahva ylimielinen asenne, joka on estänyt minkään asian selvittämisen. Hallitus ei taida ymmärtää kenen puolella heidän tulisi olla. Luulen että he kuuntelevat kaikessa isännöitsijää.
Vuoden 2010 alussa kylpyhuoneen ulkopuolella eteisen laatikossa on pitkät railot molemmin puolin. Ja jo kaksi vuotta vanhat saumat kaventuvat ja niihin tulee painaumia? Pöntön alle meni uudelleen vettä... viemäristä ongittiin tukkeumana sementin paloja....

Isännöitsijä on ollut aktiivinen aina, kun asiani tulee esiin. Isännöitsijän mukaan taloyhtiön hallitus ja yhtiön valvoja eivät ole usean keskustelun perusteella havainneet oleellisia virheitä kylpyhuoneessani. He eivät ole käyneet kohdetta katsomassa. Isännöitsijä tarjoaa ratkaisijaksi aina ulkopuolista tarkastajaa, samaa henkilöä kuin urakoitsija käyttää. Minusta he, jotka ovat asian aiheuttaneet, eivät ole oikeutettuja sitä ratkaisemaan. Isännöitsijä puolustaa urakoitsijaa ja valvojaa. Hän ei aja osakkaiden ja taloyhtiön etuja. Minusta hän käyttää hyväksi hallituksen tietämättömyyttä ja ohjailee koko talon toimintaa haluamaansa suuntaan.

Valvoja ei muista remontista tai siihen liittyvistä keskusteluista mitään. Hän ei muistanut sitäkään, että kysyin häneltä kesäkuussa 2008 onko hän vastaanottanut voitelurahoja.  Hänestä moitin häntä asiattomasti. Hän ihmetteli myöhäistä asian esiintuloa, saatuaan hallitukselle osoitetun kirjeeni, vaikka olen ensimmäisestä päivästä lähtien melkein viikoittain ihmetellyt sotkuja ja virheitä! Hän on Suomen Talokeskuksen palveluksessa ja hän ei ole omien sanojensa mukaan koskaan 41 vuoden uransa aikana saanut negatiivista palautetta... tai ei muista niitä! Isännöitsijä haluaa hänet kuntoarviota tekemään taloon, olen sitä vastaan. Edellisen sama henkilö teki 2006.

Puheenjohtaja sanoo, ettei hänen kuullen sauma-asiasta ja varsinkaan sen vaihdosta ole keskusteltu koko remontin aikana. Hän ei ilmeisesti itse ole myöskään asiaa esille ottanut, vaikka parin kuukauden ajan siitä puhuttiin jatkuvasti. Hän ei ole huomannut mitään vikoja missään. Hän väitti, ettei ole henkilökohtaisesti vastuussa? En usko, että hän tuntee asunto-osakeyhtiölakia. Hänen pitäisi käydä optikolla. Hänen lempilauseensa on: "Ei meillä mitään tällaista ole!" Takoittaen meillä- sanalla sitä rappua, jossa suurin osa hallituksen jäsenistä asuu.

Hallituksen jäsenillä ei ole mitään "tietoa" tapahtumista, vaikka siivooja on heille mm. saunan pesuhuoneen ongelmista maininnut ja eräs heistä hoitaa saunavuorot ja hänen hallussaan on avaimet. He eivät ole käyneet asuntoani katsomassa edes henkilökohtaisen kutsun saatuaan. Hallituksen mukaan isännöitsijä on hyvä, hänen neuvojensa ja mielipiteidensä mukaan hallitus toimii. Hallituksen jäsenet hoitavat lähinnä talon käytännön asiat, saunavuorot, autopaikat ja  puhuvat laajakaistasta ja rappujen maalauksesta. Hallituksen jäsenet saavat itse päättää kuinka kauan jatkavat hallituksessa. Osa heistä on istunut hallituksessa koko talon olemassaolon ajan.

Osakkaat eivät ymmärrä talon maineen ja yhteishengen merkitystä. Uudet aktiiviset asukkaat halutaan pois, että etuoikeutettujen valta säilyy. Talon vähäosaiset ovat hiljentyneet nöyrinä, osa ei osallistu ”talon hiekkalaatikkoleikkeihin”, mutta toivoo muutosta. Hallituksen jäsenille annetaan täysi vapaus toimia ilman vastuuta, sillä osakkaat eivät vaadi selityksiä ja antavat vastuuvapauden. Eivät kanna kollektiivista vastuuta tai eivät osaa toimia sen mukaisesti, ovat välinpitämättömiä.

Ei kommentteja: