PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2011/04/22

Ahneet rahastavat, vanhukset maksavat

Talouselämä lehden kolumnissa kirjoittaa Pekka Seppänen ”Ahneet rahastavat, vanhukset maksavathttp://www.talouselama.fi/pelin_henki/article167606.ece
seuraavasti:

”Väestön ikääntyminen on loistava bisnesmahdollisuus kaikille niille, joilla on tuloksentekotahtoa. Tulevaisuudessa menestyvät parhaiten ne yritykset, jotka osaavat taitavimmin riistää asiakkaitaan. Mitä vanhempi ihminen on, sitä helpompi häntä keskimäärin on höynäyttää. Väestön ikärakenne takaa sen, että höynäytysmarkkinat kasvavat lähivuosina lupaavasti. Suomi täytti 90 vuotta ja niin täyttävät kohta kaikki suomalaisetkin. Vanhukset ovat vauraampia kuin koskaan. Yhtälö on verraton. Varsinkin kun yhtälöön lisää sen tosiasian, että vanhukset yleensä ostavat sen tuotteen tai palvelun, jota myyjä kulloinkin suosittelee.
Vanhuksella tarkoitetaan tässä kolumnissa ihmistä, joka iästään johtuen on menettänyt terävimmän havainto- ja taistelukykynsä. Mutta ei luottamustaan kanssaihmisten rehellisyyteen ja hyvään tahtoon. Suomessa vanhuksia huijataan kuin etelässä turisteja.
On olemassa Pelastakaa Lapset ry, mutta Pelastakaa Vanhukset ry:tä ei vielä ole.”

Mielestäni monet vanhukset tulisi aluksi pelastaa omilta lapsiltaan ja heidän ahneudeltaan. Ehkä muu väki tämän saman asenteen omaksumana seuraa vain esimerkkiä. Se on yleinen länsimainen asenne, missä heikoilta saa viedä, jos olet tarpeeksi ovela ja röyhkeä.  

Ei kommentteja: