PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2011/04/13

Luottavatko taloyhtiöt isännöitsijöihin liikaa?

Tässä taloyhtiössä on ryhdytty isoon remonttiin uuden isännöitsijän ripeän toiminnan ansiosta. Sama isännöitsijä toimii naapuritaloissakin, ja niissä on remontoitu taloja peräkkäin. Keskeistä niille on kiireellinen toiminta.

Luottavatko taloyhtiön hallitukset isännöitsijöihin liikaa, kysyy Kuningaskuluttaja –ohjelma?
– Aivan ilmiselvästi luottavat, ja joko heillä ei ole aikaa tai kykyä paneutua asioihin. Tämä on aivan kestämätön yhdistelmä, vastaa Mikko Peltokorpi. Jotkut isännöitsijät myös jättävät tarjouskilpailun kokonaan tekemättä, ja urakka menee tutulle. Tällaiset tapaukset eivät ole yllätys Kiinteistöliiton lakimiehelle.
– Pahinta on, että isännöitsijä ei ole rehellinen toiminnassaan tilaajalle. Tällaisia on hyvin paljon, tämän tyyppisiä kategorisia virheitä. Se on huolestuttavaa, Kiinteistöliiton Juha Terho toteaa.

Koko jutun voi lukea Kuningaskuluttaja –ohjelman nettisivuilta http://kuningaskuluttaja.yle.fi/ joka kertoo asuminen arkistossa remonttiohjelmasta nimeltä Isännöitsijä – itsevaltias.
– Asiakasta eli taloyhtiöitä edustavan Kiinteistöliiton mielestä patruunaisännöitsijöiden ajalle pitäisi laittaa piste. Taloyhtiön hallituksen pitäisi olla se, joka määrittelee, mitä se isännöitsijältään haluaa. Isännöitsijä ikään kuin käskyttää ja kääntää tämän lainmukaisen vastuusuhteen toisin päin, että itse asiassa hallitus onkin näissä tilanteissa se pässi siellä narun päässä ja patruuna siellä toisessa päässä. Kyllä näitä on, ja ihan ammattimaisissa isännöitsijöissä, sanoo Juha Terho.

Ei kommentteja: