PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2011/04/25

Turvaton taloyhtiö

Tässä talossa yllättää se, että osa vanhemmista asukkaista sanoo pelkäävänsä hallitusta! Miten se on saatu aikaiseksi?
Talon historia on kuin pitkäaikaista diktatuuria, jonka jäljiltä kansa käyttäytyy yhtä pelokkaasti, kuin kaasukammiota odottavat juutalaiset... Pihamielipide on se, että hallitusjäsenillä on asenne, että he ovat ylivertaisia ja etuoikeutettuja, ja muut ovat alempiarvoisia.

Natsihallinto
Kutsun tätä taloyhtiöhallintotapaa natsihallinnoksi: sitä on alentuva asenne muita kohtaan, ja vuosikymmeniä jatkunut vallankäyttö samojen ihmisten taholta, jossa lakeja ei tunneta, vaan toimitaan siten, mikä itselle on eduksi. Pari henkilöä on istunut hallituksessa n. 40 vuotta yhtäjaksoisesti. Vain osaa osakkeenomistajista he pitävät arvokkaina ja heidän kanssaan keskustellaan, loput kuuluvat samaan sarjaan vuokralaisten kanssa.
Yleensä hallituksen jäsenet käyvät itse katsomassa, kun talossa jotain ilmenee. He osaavat ottaa kantaa asioihin, jopa äänestäen niistä. He toimivat osakkaiden luottamushenkilöinä ja ajavat kaikin tavoin taloyhtiön ja osakkaiden etuja. Heitä on siksi useita, että mielipiteitä vaihdellaan ja asioista äänestetään. Heidän tulee myös valvoa toistensa toimia, ettei synny yksinvaltaista toimintaa, joita usein taloissa harrastetaan. Taloyhtiön hallitus ei ymmärrä toiminnallaan olevan vaikutusta talon maineeseen. Maine tulee siitä, miten ihmisiä ja kiinteistöä kohdellaan!

Lähestymiskielto?
Täällä asuminen on turvatonta, kun "epäasiaton toiminta ja suorastaan laiton kohtelu" sallitaan. Täällä hallitus ja isännöitsijä ajavat etujaan salaillen ja välittämättä yhtiökokousten päätöksistä ja osakkaiden kysymyksistä.
Kerroin vuosi sitten ylimääräisessä yhtiökokouksessa isännöitsijän uhkailuista ja toimintatavoista. Kysyin silloin, pitääkö minun hakea lähestymiskielto isännöitsijälle? Kiinteistöliiton edustaja, joka toimi tuolloin kokouksen puheenjohtajana sanoi, että olisi hyvä, jos poliisi olisi paikalla minun turvanani! Isännöitsijä varmisti silti tämän jälkeen takuutarkastuksen ajan ovenpielessä, että käytös jatkui yhtä asiattomana kuin ennenkin. 
Olenko minä jonkinlainen uhka hänelle ja hänen "yhteistyökumppaneilleen"?

Ei kommentteja: