PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2015/05/14

Hallitus tuomiolla

Mistä tässä on kyse? Näin kirjoittaa helsinkiläinen blogisti taloyhtiönsä toiminnasta. Kysymys on aiheellinen monessa taloyhtiössä.

Helsingin käräjäoikeus antoi 19.3.2015 tuomion 19.9.2012 vireille laitetusta As Oy Mechelinin yhtiökokouksen päätösten moitteesta. Tuomiossa kumotaan yhtiökokousten päätöksiä. 
Asiasta vastuulliset hallitusjäsenet haluavat viedä asian hovioikeuteen. Blogisti kirjoittaa, että kustannukset tulevat taloyhtiön maksettaviksi, mitä ihmettelen?

Olen seurannut tätä helsinkiläisen As Oy Mechelinin tarinaa taloyhtiön putkiremontista, ullakon rakentamisesta ja siinä sivussa vielä julkisivuremontista, puhumattakaan talon hallinnon (ja sen sukulaisten), sekä isännöinnin touhuista ja tietojen pimittämisestä. Hallitus pyrki hyväksyttämään vähemmistön vastustuksesta huolimatta kaiken toimintansa yksimielisesti, ja viedä näin vähemmistöosakkailta oikeuden moittia myöhemmin hallituksen toimia tai vaatia tarvittaessa vahingonkorvausta. Samalla myös päätöksiä vastustaneet vähemmistöosakkaat pyrittiin tekemään vastuulliseksi päätöksistä, joita he olivat itse asiassa vastustaneet. Hallinnolla on liikaa henkilökohtaisia intressejä ja bisneksiä kiinni talossa, sen korjauksissa ja ullakon muutoksissa. Toimiiko hallitus siksi enää taloyhtiön osakkaiden edustajana?

Mutta aikooko oikeuslaitos tässä tapauksessa vielä lisää pitkittää asian käsittelyä hovissa, kun jo tähän mennessä käräjäoikeuden istunnon odottelu venyi tuplaten, tuomarin kuoltua. Pidän pitkittymistä vakavana asiana ja uskon, ettei hovioikeus aio juttua enää käsitellä. 

On tuttua minulle, että se osakas, joka kyseenalaistaa toimintaa, joutuu kiusaamisen ja jatkuvan mustamaalaamisen kohteeksi. Hallinto todistelee henkilön epäkelpoisuutta muille osakkaille, joilla ei ole kykyä itsenäiseen ajatteluun. Elämä taloyhtiössä on kuin koulukiusatulla, jos ryhtyy vaatimaan lain noudattamista ja oikeuksiaan.

Helsinkiläisessä taloyhtiössä on putkiremontin jäljiltä epäselvyyttä urakoitsijan sakkojen maksusta, joka myös käsitellään oikeudessa, lisäksi ko. remontin hinnasta ei ole lopullista tietoa annettu, ja on peritty ylimääräisiä laskuja osakkailta. Kun jatkettiin julkisivuremontilla ja ullakon rakentamisella, jonka grynderiksi ilmaantui hallitusjäsenen poika, oli soppa jo liian sekava ja hallinnon jäsenten intressit liian suuria.

Blogissa mainitaan paljon nimiä, ja se kertoo karua totuutta pääkaupungin touhuista. 
Blogin Elämää ja asumista Etu-Töölöstä seuraaminen on helpottunut kun lukee viimeisimmät linkkiä:  http://museokatu.com/artikkeleita/

Ei kommentteja: