Yli 70-vuotiaiden enemmistö hallituksessa on riski taloyhtiölle, varsinkin sen nuoremmille hallitusjäsenille. Lain mukaan vanhusten ei edes uskota ymmärtävän taloyhtiön vaativia remonttiasioita kuten sopimusehtoja. Siksi hallitusvastuun katsotaankin olevan isännöitsijällä ja nuoremmilla jäsenillä, jotka usein istuvat työssä, kun vanhukset pitävät kokouksiaan päiväaikaan.
Lisäksi vanhushallitukselle tarjotaan sopimusta, jossa heidän tarvitsee maksaa vähemmän perushintaa ja urakoitsijalle annetaan vapaat kädet lisälaskuihin. Ilmeisesti tämä on yleinen käytäntö taloyhtiöissä, joissa hallitus vastustelee suurta remonttia eikä tiedä, mitä laki maksuista sanoo!
Taloyhtiövalta siirtyy näillä järjestelyillä tietämättömältä hallitukselta vähitellen yhä enemmän isännöitsijälle ja muille tahoille, jotka tulevat kertomaan osakkaille, ettei heillä ole asioihin mitään sanomista, koska sopimus on tehty hallituksen kanssa (joka ei siitä mitään tajunnut).
Vastustan tätä kehitystä, koska palvelut ja remontit huononevat, kun niitä tehdään lyhyellä tähtäimellä pakon edessä. Asunto-osakeyhtiöasuminen oikeuksineen muuttuu vuokrayhtiöksi eikä kannusta asunnon omistamiseen. Asia näkyy tämän talon remonttien lopputuloksissa ja asumistyytyväisyydessä sekä puutteellisissa osakasoikeuksissa jo pidemmältä ajalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti