PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2011/09/19

Sketsi remontista

Tarina joka kertoo kaiken oleellisen:  
Taloyhtiö palkkaa takuutarkastajan, jolta pyydetään selvitys oireilevasta sauma-aineesta. Hän tulee paikalle ja tekee muutaman minuutin silmäilyn. Lattiasaumat, joiden tulisi olla ruskeat, ovat värjääntyneet vaaleiksi ja seinien saumaväri on tummentunut. Tarkastaja toteaa, että tämä on ihan normaalia työn jälkeä, olen tällaista paljon nähnyt!
Hän kirjaa raporttiinsa asian seuraavasti.
- Laattapintojen saumauksessa ei värien osalta virheellisyyttä. Ruskean sauma-aineen pintaan tulee kalkkisuoloja jotka voivat vaalentaa pintaa. Sellaistakaan ongelmaa ei ollut todettavissa.

Tämän jälkeen tarkastaja yrittää, fyysisesti oveen tarttumalla, estää paikalle tullutta hallituksen vanhusta katsomasta kylpyhuoneeseen sisälle, siinä epäonnistuen. Hallitusmummo katsoo lattiaa, ja kysyy sitten osakkaalta samasta asiasta.
- Miksi lattiasaumat ovat ruskeat tässä edessä ja muualla vaaleat?
- Koko lattian tulisi olla ruskea, siitä ongelmastahan tässä juuri on kysymys, osakas vastasi ihmetellen. Asiastahan oli puhuttu jo parin vuoden ajan urakoitsijan ja hallituksen kanssa.
- Miksi et ole jo remontin aikana siitä huomauttanut, ihmettelee vanhus? Hallitus on vastannut aiemmin olevansa sitä mieltä, ettei mitään vikoja ole. Nyt hän vastaa, kuin ei tietäisi mistään mitään...
Mummo jatkaa pohdintaa vielä.
- Voisikohan sen pestä tai maalata, mutta älä mitään vesivärejä käytä...!?
Hän palaa tämän sanottuaan tarkastajan luo ja toteaa.
- Eihän sinne pysyvästi asumaan tarvitse jäädä!

Mikä meni remontissa pieleen? Se, kun hallitusvanhus on ihan pihalla, vai se, että tarkastaja johdatti häntä sinne...

PS: Mummo antoi käydessään luvan blogilleni. Niin, - tiedän, ettei hän siitä mitään tajua! Mutta tajuaako hän putkiremonteistakaan!

Ei kommentteja: