PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2010/06/28

Taloyhtiöitä huijataan...

Ei sitä tarvitse olla vanhakaan tullakseen huijatuksi. Tapoja ja osapuolia on niin monia. Monessa taloyhtiössä eletään yhä aikaa, kun "Suomi oli kultainen kotomaa". Niissä ollaan suorastaan sokeita, asenteeltaan välinpitämättömiä ja ylimielisiä, ja luottavaisia.

Etsiessäni lisälaskuasiaan lisätietoja netistä, löysin remontti +huijaus yhdistelmällä taloustietämystä. 
Verottajan varoituksesta kirjoittaa Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/rakentaminen/2009/03/20/taloyhtioita-huijataan-nyt-urakalla/20097392/12
Taloyhtiöitä huijataan nyt urakalla
”Remonttiurakoita tilaavia taloyhtiöitä huijataan nyt kilpaa alihintaisilla tarjouksilla. Isännöitsijöitä lahjotaan ja kuittitehtailu rehottaa, varoittaa verohallituksen tarkastusryhmä. Alan harmaata taloutta seuraava verohallituksen Raksa-ryhmä on tarkastuksissaan löytänyt alkuvuoden aikana etenkin Uudeltamaalta runsaasti pienten remonttiyhtiöiden puliveivausta, vero-, palkka- ja laskutusepäselvyyksiä.

Isännöitsijöiden voitelu on tullut tavaksi
– Tarjouskilpailuissa on ilmennyt poikkeuksellisen runsaasti suoranaisia lahjonnan merkkejä. Isännöitsijöitä voidellaan ja hallituksille esitellään polkuhintaisia tarjouksia, kertoo Pertti Häkkinen.
Asuntoyhtiön maallikko-hallitusjäsenten pitää tietysti voida luottaa isännöitsijän asiantuntemukseen. Mutta Häkkisen mielestä hallitusjäsentenkin pitää uskaltaa käyttää maalaisjärkeään, jos joku remonttitarjous on selvästi muita edullisempi.

Muutama pätkä keskustelusta aiheen tiimoilta:
  • Allekirjoitan otsikon! Helsingin Punavuoressa pursuaa talonyhtiöitä, joita johtaa sinisilmäinen vanhushallitus.
  •  Urakoitsija laatua on tänä päivänä tehdä niin kuin asiakirjat sanovat ei yhtään enempää eikä vähempää. Tässäkin on vain ongelmana kun ei ole riittävän selkeitä asiakirjoja tehty enne hankkeeseen lähtemistä, eikä minkään laista valvontaa hanketta vetävillä taholla.
  •  Lopputulokseen ratkaisee vielä kuka valvoo ja millä tarkkuudella noudatetaanko asiakirjoja.
  •  Taloyhtiöitä on helppo rahastaa koska asukkaat eivät viitsi ja osaa valvoa yhtään työn laatua sekä ei käsitystä hinta laatu suhteesta.
  •  Hämmästyttää edelleenkin se, että tästä jo vuosikausia jatkuneesta asiasta EK ja Rakennusteollisuusliitto eivät ole alkuunkaan kiinnostunut. Aina kun esitetään jotain asian korjaamiseksi niin se esitetään EK:n toimesta mahdottomaksi. Miksiköhän.
  • Kartelli se on mikä kannattaa!!
  • Taloyhtiöitä varmaankin on huijattu ja huijataan, mutta enemmänkin ylihintaisilla urakoilla.
  • Eläkkeellä jo oleva ex-huoltoyhtiön työnjohtajatuttuni kertoi aikanaan että isossa taloyhtiössä voi isännöitsijä halutessaan lähes tuplata oman nettovuosipalkkansa "valitessaan" taloyhtiölle remontti, siivous, antenni ym. palveluntarjoajafirmoja, hieman epäilin, mutta kun luin Hesarista Helsingin Veden ex-johtajan toilailuista firman piikkiin niin aloin jo hieman uskoa?
  •  On sittenkin pienempi paha nähdä rosvot remontoimassa kotiani kuin ryöstämässä sitä.”
...heheh, tämä viimeinen jopa naurattaa.

Kaikki nämä tekstilöytöni olen tehnyt sen jälkeen kun kirjoitin yläotsikkoni liitetekstit.

Ei kommentteja: