PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2011/09/19

Puuttuvat remontin työselosteet, onko niitä ollutkaan?

Ota oma tarkastaja
Kyllähän tämän taloyhtiön remontin materiaaliasioista olisi selvyys saatu, jos asiaan taloyhtiön ja sen palkkaamien henkilöiden taholta olisi tartuttu. Kyse onkin siitä, miksi mitään ei ole haluttu selvittää remontin aikana eikä sen jälkeen? Kenen etuja on ajettu?
Kaikki yritykseni asian ja asiakirjojen esille ottamiseksi asunto-osakeyhtiölain mukaisesti yhtiökokouksessa tai hallituksen kanssa käännettiin aina tarkastajan pyytämiseksi paikalle? Jo ensimmäisessä yhtiökokouksessa minulle painotettiin
: - Sinulla ei ole oikeutta kysyä sopimusten sisällöistä!

Salailua
Salailuun on käytetty paljon energiaa ja aikaa, eikä hallitusjäsenet ole tulleet paikalle katsomaan.

- Työselosteet ovat hallituksen salaisia asiakirjoja, isännöitsijä huomautti vielä takuutarkastuksen yhteydessäkin! Hän oli myös aina pääasiassa huolissaan valvojan ja urakoitsijan oikeuksista. Sanoi samassa yhteydessä, että kyllä minä johonkin toimenpiteisiin ryhdyn valvojan maineen pilaamisen takia. Jo edellisen hallitukselle osoitetun kirjeeni hän oli kääntänyt heti urakoitsijalle ja valvojalle sanoen, että pitäähän heidän saada puolustautua. Tuohonkaan kirjeeseen en saanut hallitukselta vastausta ja vaadittiin jatkuvasti tarkastajan (aina sama) kutsumista paikalle. 

Mikä on salailun taustalla?
Hallituksen sopimukset eivät ole pääsääntöisesti salaisia, kuten täällä väitetään. Hallitus voi salata vain sellaiset osat sopimuksista, joiden paljastuneet tiedot vaikeuttavat yhteistyökumppaneiden kilpailuttamista taloyhtiösopimuksissa (mm. huoltoyhtiö ja isännöinti). Monet urakoitsijat julkaisevat mm. työselosteita jopa netissä taloyhtiöosakkaiden tarkasteltaviksi ja he ovat saaneet urakan sisällöstä kopiot hallitukseltaan. He urakan maksavatkin!
Miksi mitään täällä ei 
käsitellä taloyhtiössä hallitusvastuuna tai osakkaiden kesken yhtiökokouksissa? Taloyhtiön papereita ei näytetä osakkaille, taloyhtiön tiliasioista ei kerrota, ja remontista yleensäkään ei puhuta mitään osakkaille. Kaikki toiminta on peittelyä ja selvittämisen vastustamista.

Remonttiin on tehty vain suppea hankesuunnitelma jonka jälkeen tarjouksista vain yksi  esiteltiin osakkaille. Sen jälkeen yhtiökokousluvan saatuaan remontti aloitettiin muutaman kuukauden kuluttua, ilman toteutussunnittelua. 
Olisihan näitä tarkempia suunnittelu- ja selostepapereita remontin aikana näkynyt, jos niitä olisi ollut... ja sehän on ihan sama asia, kuin ne olisi tehty, mutta niitä ei ole noudatettu. Ja asioiden tutkimisessa olisi selvinnyt myös se, ettei YSE sopimusehtojakaan ole noudatettu.  

Ei kommentteja: