PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

PUTKIREMONTTI -blogi taloyhtiöstä

2011/05/22

Totuus remontin valvonnasta

"... pikkukorjauksissa mahdolliset remonttivirheet ovat lähinnä kosmeettisia. Vähänkin vaativimmissa kohteissa tilaajan pitää osata vaatia valvojalta aitoa paneutumista asiaan." 
Eivätkö taloyhtiöiden remontit ole vaativia kohteita? Eikö työ pidä tehdä aina hyvin! Kysehän on valvojan moraalista.

Koko tekstin voi lukea Taloussanomista http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2010/09/27/remonttivalvonnasta-tuli-rahakone-isannoitsijoille/201013122/139
ja teksti jatkuu seuraavasti.

- Remontteja ja uudistalotyömaita valvova vantaalainen rakennusmestari Pertti Virtanen muistaa monta urakkaa, joissa hän on joutunut määräämään hommat seis ja työt uusiksi.
- Valvojan täytyy osata heti sanoa, jos jälki ei kelpaa. On pidettävä huolta remontin tilaajan rahoista. Vastuu rakennusvirheistä kestää vuosikymmenen ajan. Harvalla isännöitsijällä on tähän riittävä rakennusalan tekninen koulutus, eivätkä he sitä päivätyössään tarvitsekaan, Virtanen sanoo. 

Tekijä on oikaissut rakennusohjeissa tai materiaaleissa
– Remontti voi näyttää pintapuolisesti hyvältä, mutta liian usein jälkeenpäin paljastuu, että tekijä on oikaissut rakennusohjeissa tai materiaaleissa. Kyllä kaikki homman osapuolet pääsevät helpommalla, kun valvontaan palkataan ammattilainen jo ennen töiden aloittamista, hän sanoo."


Valvojien vastuu on olematon, heitä ei valvo kukaan
Kaupungin rakennustarkastajista voi tehdä valituksen. Virallisen puolueettoman tarkastajan lausunto käy oikeudessa todistusaineistona. Mutta yksityisiä tarkastajia ei valvo kukaan, eikä heidän lausuntonsa ole todistusvoimainen oikeudessa! He ovat rakennusalan "yksityisiä parkkivalvojia".

Ei kommentteja: